Eveniment

Avertismentul premierului Orban: Există riscul dispariţiei din sistemul de justiţie a 2.700 de magistraţi

Avertismentul premierului Orban: Există riscul...

Autor: Diana Grigore

08.12.2019, 11:23 779

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor.

„Am cerut acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de justiţie şi cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din OUG 114. În ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe domeniul justiţiei am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urmă să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor. De asemenea, prrogarea termenului de intare în vigoare care cresc de la doi la patru ani vechime necesară pentru intrarea în magistratură şi prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la complete de doi la complete de trei”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Şeful Executivului susţine că dacă nu vor fi luate măsuri, atunci există riscul dispariţiei din sistemul de justiţie a 2700 de magistraţi.

„În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege iniţiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include în proiectul de lege pe care ne vom angajă răspunderea şi brogarea recursului compensatoriu”, a subliniat Orban.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO