Eveniment

Avertizare ANM: Cod galben de ploi, descărcări electrice şi vijelii în nordul, vestul şi centrul ţării

Avertizare ANM: Cod galben de ploi, descărcări...

Autor: Monica Moanea

02.07.2016, 13:38 2886

Potrivit meteorologilor, "în intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în toate zonele montane vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată".

"Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp", se mai spune în ateníonare.

Meteorologii susţin că "fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, mai ales în seara zilei de duminică şi în primele ore ale nopţii, dar pe spaţii mai restrânse".

De asemenea, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 iulie), "îndeosebi la deal şi la munte, local vor fi averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină".

Pe parcursul zilei de duminică, 3 iulie, "local în Câmpia Română disconfortul termic va fi ridicat, iar indiceletemperatură - umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO