Eveniment

Avertizare ANM: Cod galben de ploi, vânt şi grindină în 12 judeţe. La ce trebuie să ne aşteptăm de vineri seara

Avertizare ANM: Cod galben de ploi, vânt şi grindină...

Autor: Andreea Tobias

30.04.2020, 10:10 73

ANM a emis joi o avertizare cod galben care vizează 12 judeţe, fiind aşteptate ploi torenţiale şi grindină până la ora 21.00. De vineri, intră în vigoare o alertă generală de patru zile, care anunţă ploi, vijelii şi grindină. 

oi între orele 13 - 21, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei şi în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60...70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Începând de vineri de la ora 12 până luni la ora 22, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO