Eveniment

Avionul care s-a prăbuşit în Rusia nu avea nicio problemă tehnică, susţine compania aeriană Saratov

SURSA FOTO: Bloomberg

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

11.02.2018, 17:41 1295

"Echipajul era experimentat, avionul era de încredere. Nu a fost semnalată nicio problemă tehnică. Echipajul nu a solicitat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Zukovski (n.a. - aflat la 40 de kilometri sud-est de Moscova)", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Elena Voronova.

La manşa avionului care transporta 65 de pasageri pe ruta Moscova-Orsk se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 şi a intrat în serviciul companiei aeriene în acelaşi an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 - 400 de ore şi 45 de minute.

Între timp, autoritatea de aviaţie a Rusiei a constituit o comisie de anchetă formată din patru specialişti. Autorităţile au descoperit una dintre cutiile negre ale aeronavei Antonov An-148.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a cerut folosirea unor drone pentru analizarea zonei în care s-a prăbuşit avionul de pasageri, precizând că au mai fost descoperite două trupuri neînsufleţite printre rămăşiţe.

Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Fragmente ale avionului au fost descoperite în districtul Ramenskoye din regiunea administrativă Moscova.

Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, s-a deplasat de urgenţă la locul accidentului. Cauza prăbuşirii aeronavei urmează să fie stabilită de către anchetatori, iar variantele luate în calcul sunt condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Totuşi, autorităţile au precizat că nu sunt condiţii meteo extreme în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO