Eveniment

Avionul de vânătoare turc dat dispărut a fost doborât de Siria

Autor: Ana Borlescu

23.06.2012, 09:08 255

"După evaluarea datelor colectate de instituţiile implicate şi a informaţiilor obţinute în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare, am înţeles că avionul nostru a fost doborât de Siria", spune comunicatul.

"Operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru cei doi piloţi", adaugă documentul.

"Turcia îşi va face cunoscută poziţia definitivă şi va lua cu hotărîre măsurile care se impun când se va face lumină în acest incident", a continuat acesta.

Aparatul a dispărut de pe radarele turceşti la 11:58 deasupra mării la sud-vest de provincia turcă Hatay (sud) situată la frontiera cu Siria, conform Statului major al armatei turce.

Este vorba de un avion de atac la sol F-4, au indicat surse oficiale turce citate de agenţia de presă Anatolia.

Erdogan a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că incidentul s-a produs la opt mile marine (15 kilometri) în largul oraşului sirian Lattaquie (nord-vest).

Comunicatul, difuzat după o reuniune desfăşurată între premier, şeful de Stat major al armatei, generalul comandant al aviaţiei şi mai mulţi miniştri, nu oferă detalii cu privire la misiunea pe care o efectua avionul F-4 în apropierea teritoriului sirian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO