Eveniment

Aviz părinţilor care nu se pot întoarce la serviciu din cauza închiderii şcolilor. Klaus Iohannis: Există o legislaţie care le permite să stea acasă dacă şcoala e închisă, fiind sprijiniţi financiar

Aviz părinţilor care nu se pot întoarce la serviciu...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

28.04.2020, 18:51 663

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, referitor la faptul că mulţi părinţi sunt afectaţi de faptul că s-au închis unităţile de învăţământ şi nu se pot întoarce la serviciu, că există o legislaţie care le permite acestora să stea acasă, fiind sprijiniţi financiar pentru a se ocupa de cei mici.

„Există o legislaţie în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă şcoala este închisă. Eu cred că foarte mulţi au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiţi-vă ce problemă ar avea dacă şi-ar trimite copilul la şcoală şi copilul ar veni bolnav acasă şi ar aduce boala în familie. Ar fi mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care srpijină şi practic şi financiar părinţii care trebuie să stea cu copiii, îşi va găsi fiecare familie o soluţie proprie, cu speranţa că această fază nu va dura prea mult”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că decizia închiderii şcolilor se bazează pe faptul că în unităţile de învăţământ din România nu se poate menţine distanaţarea fizică.

„În şcolile noastre sunt foarte mulţi elevi, deci distanţarea nu se poate realiza în condiţii de şcoală. Sunt şcoli care lucrează în schimburi. Elevii merg de acasă la şcoală şi pot duce boala acolo. Elevii se pot infecta la şcoală şi pot duce boala acasă, unde mulţi locuiesc cu bunicii, care sunt grup foarte vulnerabil”, a mai spus sursa citată.

Klaus Iohannis a subliniat că elevii din anii terminali nu sunt obligaţi să meargă la şcoală.

„Se pot pregăti în continuare altfel. Nu este nimeni obligat să meargă la şcoală. Când dintr-un ciclu merge o clasă, se pot realiza condiţii de distanţare, igienizare şi distanţare a contactului”, a mai spus şeful statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO