Eveniment

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, adusă la DNA cu mandat

Avocata Alinei Bica, Laura Voicu, adusă la DNA cu mandat

Autor: Otilia Ciocan

19.03.2015, 15:26 170

Laura Voicu a fost adusă la DNA, de poliţiştii care au pus în executare mandatul, în jurul orei 15.00.

Întrebată de jurnalişti în ce dosar a fost citată, ea a răspuns: "Se pare că într-al meu".

Voicu o reprezintă pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica în ambele dosare în care aceasta a fost trimisă în judecată, respectiv cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP şi cel disjuns dintr-acesta, în care fostul procuror este suspectat, printre altele, de favorizarea lui Ovidiu Tender, în dosarul RAFO-Carom.

La sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul şedinţei cu uşile închise în care s-a judecat cererea de arestare preventivă a Alinei Bica în cel de-al doilea dosar, fosta şefă DIICOT ar fi făcut unele acuzaţii la adresa adjunctului SRI Florian Coldea, care ar fi intervenit în dosarul lui Tender.

Întrebată atunci în legătură cu faptul că Bica ar fi făcut declaraţii "cutremurătoare" în sală şi că a adus acuze adjunctului de la SRI, Laura Voicu a răspuns: "Dacă adevărul poate fi considerat cutremurător, atunci da, a fost o declaraţie cutremurătoare".

De asemenea, întrebată dacă Alina Bica ar fi fost ameninţată cu moartea într-un hotel de la malul mării de doi deputaţi PSD, Laura Voicu a spus că această declaraţie a fost făcută de un alt co-inculpat şi a precizat că nu poate da detalii, întrucât se află în faza de urmărire penală.

"Dar există foarte multe ameninţări la adresa doamnei procuror Bica", a spus Voicu. adăugând că Alina Bica se teme pentru propria viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO