Eveniment

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul falsului medic italian şi cere socoteală Ministerului Sănătăţii

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul falsului...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

07.02.2019, 16:28 53

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că va cere clarificări de Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, în cazul falsului medic italian.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul unui cetăţean italian, care a exercitat profesia de medic în România, fără studii de specialitate. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi a art. 52 din Constituţie, privind dreptul la ocrotirea sănătăţii, respectiv dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. În vederea clarificării aspectelor semnalate de către mass-media, se vor efectua demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Avocatului Poporului, într-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Matteo Politi, falsul chirurg italian, a primit o parafă de la Direcţia de Sănătate Publică, ministrul Sorina Pintea declarând că unei funcţionare i s-a făcut milă de el. Pentru a practica medicina, italianul avea nevoie de echivalarea diplomelor obţinute şi de certificat de liberă practică.

Falsul chirurg italian a fost reţinut miercuri seară pentru 24 de ore, după ce a fost audiat de către poliţiştii Secţiei 4 din Capitală. Acesta este suspect pentru înşelăciune şi e vizat de ancheta in rem privind exercitarea fără drept a unei profesii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO