Eveniment

Bacalaureat 2012: Subiecte la Română scris date astăzi la BAC 2012

Autor: Gândul

02.07.2012, 15:41 1524

Subiectele de la Bacalaureat 2012, proba la română, au ajuns în sălile de examen în jurul orei 9. Elevii au la dispoziţie 3 ore pentru a le rezolva.

Vedeţi baremul de la română aici.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din Craii de Curtea-Veche de Mateiu Caragiale şi au avut de rezolvat 9 cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular şi teorie literară, precum şi capacitatea de a întelege şi comenta un text literar.

La subiectul al II-lea, aceştia au avut de redactat un eseu argumentativ despre calităţile umane pornind de la un citat din Lucia Blaga: "Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să se foloseşti cu rost".

La subiectul al III-lea, absolvenţii claselor a XII-a au avut de elaborat un eseu despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat de Mihai Eminescu.

Marţi, 3 iulie, are loc proba scrisă la limba maternă, miercuri este programată proba obligatorie a profilului, iar vineri, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se afişează duminică, 8 iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO