Eveniment

Bacalaureat 2014 toamnă. Subiecte şi barem Română, pe Edu.ro. Peste 39.000 de elevi susţin luni prima probă scrisă

Bacalaureat 2014 toamnă. Subiecte şi barem Română, pe...

Autor: Gândul

25.08.2014, 15:45 662

Luni, 25 august, 39.049 absolvenţi de clasa a XII-a vor susţine proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii vor primi două tipuri de subiecte Română - subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic. Gândul va publica în timp real subiecte şi barem la limba română la Bacalaureat 2014 toamnă.

Absolvenţii au început examenul la ora 9:00 şi au avut la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu au avut voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul de Bacalaureat 2014 s-a desfăşurat în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiecte diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

Astfel, elevii de la profilul real şi tehnologic au primit un text la prima vedere din romanul Rusoaica de Gib MIhăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doiliea, ei trebuiau să redacteze un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a trebuiau să scrie un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text poetic studiat. 

Citiţi articolul integral şi vizualizaţi subiectele pe www.gandul.info. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO