Eveniment

Bacalaureat cu repetiţie: Părinţii celor 111 elevi eliminaţi de la proba de matematică din Hunedoara negociază cu inspectoratul reluarea examenului

Bacalaureat cu repetiţie: Părinţii celor 111 elevi eliminaţi de la proba de matematică din Hunedoara negociază cu inspectoratul reluarea examenului

Foto: Bogdan Danescu

Autor: Nicoleta Medrea

30.06.2011, 12:45 316

Zeci de elevi eliminaţi de la centrul de examen de la Geoagiu şipărinţii acestora au mers, joi, la sediul ISJ Hunedoara, undediscută cu reprezentanţii instituţiei, ei solicitând să se găseascăo modalitate prin care candidaţii să fie lăsaţi să susţină din nouproba la matematică.

Peste 50 de părinţi şi elevi au ajuns la sediul InspectoratuluiŞcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, unde au solicitat să aibă odiscuţie cu reprezentanţii instituţiei, transmite Mediafax.

Ei au fost primiţi de şeful ISJ Hunedoara, Alexandru Lăutaru, decei doi adjuncţi, Mate Marta şi Ilie Pârvan, şi de preşedintelecomisiei de examinare Orăştie de care ţine centrul de examinare dinGeoagiu, Ion Stoicoiu.

Părinţii susţin că elevii au fost eliminaţi pe nedrept de laproba de matematică şi doresc ca elevii să reia examenul şi săpoată susţine şi celelalte probe.

Unul dintre părinţi a susţinut că în clasa unde a susţinut fiulsău examenul au fost descoperite doar trei fiţuici şi au fosteliminaţi din examen toţi elevii.

"Copilul meu a fost în clasa numărul unu şi ne-a povestit că auintrat doi oameni în timpul examenului în sala de examinare. Unuls-a prezentat ca fiind de la ministrer, iar celălalt de laInspectoratul Şcolar şi le-a cerut să se ridice în picioare şi auînceput să îi controleze dacă au mijloace de inspiraţie. La treidintre ei au descoperit fiţuici, i-au eliminat din examen, iarceilalţi au scris în continuare. După o jumătate de oră, cei doi aurevenit şi au anuţat că examenul s-a terminat pentru toţi şi căsunt eliminaţi. Nu este corect, dacă au găsit fiţuici la băieţiiăia trebuia să fie eliminaţi ei şi nu întreaga sală. Copilul meueste un elev de medie peste 9 şi în mod sigur ar fi reuşit să ia un5 la proba de matematică. De fapt, eu cred că ar fi luat o notăbună", a spus unul dintre părinţi.

Întâlnirea are loc cu uşile închise, presa neavând acces.

Douăzeci de supraveghetori din două centre pentru examenul debacalaureat din judeţul Hunedoara sunt vizaţi de o anchetă a ISJ,după ce 111 candidaţi din Geoagiu şi opt din Orăştie au fosteliminaţi, miercuri, de la proba scrisă la matematică, întrucâtaveau foi xeroxate cu rezolvarea subiectelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO