Eveniment

Bâlbâielile de la Recensământ s-ar putea solda cu demiteri la INS. Boc: "Ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei"

Bâlbâielile de la Recensământ s-ar putea solda cu demiteri la INS. Boc: "Ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei"

Foto: Andreea Alexandru

Autor: Mediafax

26.10.2011, 21:55 802

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergiliu Voineagu, a fost chemat la Guvern pentru a prezenta miniştrilor, în şedinţa de miercuri, explicaţii privind problemele apărute în derularea recensământului şi a fost ameninţat de premierul Emil Boc cu demiterea dacă situaţia nu e remediată.

"A fost o discuţie tensionată în Guvern, şeful INS fiind chemat să prezinte o informare membrilor Executivului privind situaţia la zi a desfăşurării recensământului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, premierul a transmis că este extrem de nemulţumit de modul în care recensământul a fost organizat şi desfăşurat până în prezent şi l-a ameninţat pe preşedintele INS că va fi demis dacă problemele nu vor fi remediate.

"Ceea ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei", i-a spus Boc lui Voineagu, cerându-i ca problema CNP-urilor să fie remediată cu "minim de discomfort", au relatat sursele prezente la discuţie.

Preşedintele INS a susţinut că baza legală pentru preluarea Codului Numeric Personal în procesul de recenzare a populaţiei este articolul 12 din OU 36/2007.

Sursele citate au mai arătat că membrii Guvernului au discutat şi despre faptul că mii de persoane înscrise ca recenzori s-au retras săptămâna trecută, invocând diverse motive, între care şi acela că şomerii care participă la această activitate ar trebui să renunţe la indemnizaţia de şomaj în perioada respectivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO