Eveniment

Banca Mondială va finanţa România printr-un nou acord pe doi ani, la care participă FMI şi CE

Autor: Mediafax

18.01.2011, 13:24 29

Banca Mondială (BM) va acorda asistenţă tehnică şi finanţareRomâniei în cadrul unui nou acord care va fi încheiat împreună cuFMI şi Comisia Europeană (CE), cel mai probabil pe doi ani, adeclarat miercuri Peter Harrold, directorul de ţară pentru Româniaal BM, scrie Mediafax.

"Noul acord cu FMI şi Comisia Europeană va fi încheiat cel maiprobabil pe o perioadă de doi ani", a spus Harrold, precizând căBanca Mondială va participa prin acordarea de asistenţă tehnică,dar şi finanţare, la fel ca în programul actual.

Oficialul Băncii Mondiale a precizat că perioada de doi anireprezintă viziunea Fondului Monetar Internaţional, acest aspectnefiind încă discutat cu autorităţile de la Bucureşti.

Harrold a menţionat că noul acord cu Banca Mondială va fisimilar celui actual, iar ultimul împrumut, în valoare de 400milioane euro, din actualul acord va fi inclus în noul aranjament,care va fi încheiat în următoarele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO