Eveniment

Banca Mondială vrea să acorde în regim de urgenţă un împrumut suplimentar de 350 mil. dolari Ucrainei pentru a combate invazia rusească

Banca Mondială vrea să acorde în regim de urgenţă un...

Autor: Ştefan Stan

02.03.2022, 00:10 294

Banca Mondială vrea să aprobe "rapid" a unui împrumut suplimentar de 350 de milioane de dolari pentru Ucraina în câteva zile, pentru a oferi bani de urgenţă pentru eforturile de apărare împotriva invaziei Rusiei, scrie Reuters.

Extinderea împrumutului deja existent ar urma să ofere "sprijin bugetar" Ucrainei, fără a adăuga restricţii privind modul în care guvernul preşedintelui Volodymyr Zelenskiy îl poate cheltui, au declarat sursele pentru Reuters.

Una dintre surse a declarat că împrumutul ar putea fi gata pentru a fi luat în considerare de consiliul de administraţie încă de la sfârşitul acestei săptămâni, în timp ce o altă sursă a spus că săptămâna viitoare este de asemenea posibil, iar plata ar urma să fie efectuată la câteva zile după aprobare.

Acestea au spus că planul are un sprijin puternic în consiliul executiv al Băncii Mondiale, format din 25 de membri, în ciuda obiecţiilor directorului executiv al Rusiei. Statele Unite şi aliaţii occidentali controlează o majoritate covârşitoare a acţiunilor cu drept de vot ale creditorului pentru dezvoltare.

Un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane a refuzat să comenteze planul de împrumut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO