Eveniment

Banca Naţională se revoltă: BNR acuză postul de televiziune Antena 3 de ”atac la reputaţia băncii”

Foto: Lucian Isar

Foto: Lucian Isar

Autor: Dragoş Dinu

22.03.2018, 20:52 2641

Banca Naţională a României a acuzat postul de televiziune Antena 3 de „atac la reputaţia băncii”, după ce economistul Lucian Isar, soţul senatorului PNL Alina Gorghiu, a făcut acuzaţii la adresa BNR cu privire la rezerva de aur a României, „acceptate fără verificare de către moderatoarea emisiunii”, potrivit unui comunicat BNR.

BNR a calificat intervenţiile lui Lucian Isar drept un „atac la reputaţia băncii” şi o încercare de a duce în derizoriu activitatea BNR.

„În emisiunea moderată de dna Oana Zamfir, în data de 22 martie., la postul de televiziune Antena 3, au fost făcute din nou acuzaţii -  la care BNR a răspuns în mod repetat - în legătură cu rezerva de aur a României, de către dl Lucian Isar şi acceptate fără verificare de către moderatoarea emisiunii. Deşi BNR a pus la dispoziţie o serie de date în legătură cu rezerva de aur a Românei şi explicaţii de fond în legătură cu administrare acesteia, informaţiile publice menţionate au fost ignorate şi răstălmăcite fie din neînţelegere, fie cu vădită rea intenţie. Mai mult, unele date au fost citate trunchiat. BNR respinge ferm orice insinuare care pune în discuţie certificarea şi legalitatea administrării rezervei internaţionale”, se arată în comunicat.

Mai mult, banca menţionează că informează lunar în legătură cu evoluţia rezervei de aur prin comunicate de presă, iar anual, în Raportul adresat Parlamentului, datele sunt prezentate cu certificarea celor mai importante firme de audit, conform standardelor practicate de băncile centrale europene.

„Administrarea rezervei de aur se face conform prevederilor legale în vigoare care conferă atribuţii şi responsabilităţi clare BNR”, a precizat BNR.  

BNR spune că aceste atacuri continuă în acelaşi mod şi regretă faptul că reprezentanţi ai mass media ignoră voit sau în necunoştinţă de cauză datele publice pe care BNR le pune la dispoziţie şi punctul de vedere al Băncii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO