Eveniment

Bancherii către antreprenorii români: Să fim balansaţi în a defini capitalul drept străin sau românesc

Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank

Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank

Autor: Sorin Pâslaru

03.03.2017, 00:07 1112

Trebuie să fim „foarte balansaţi în a defini capitalul străin sau românesc”, pentru că nu este productiv să se gândească în aceşti termeni, a atras ieri atenţia Cristian Sporiş, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, la conferinţa Romanian Business Leaders.

„Nu aş pune în antiteză capitalul străin şi cel românesc. Capitalul merge acolo unde îşi găseşte randamentul, toţi trebuie trataţi la fel. Problema este că la nivel internaţional ne îndreptăm spre protecţionism. Să fim balansaţi în a defini capitalul străin sau românesc. Să fim vocali când există cazuri de penalizare a românilor vs străini”, a spus Cristian Sporiş.

Dragoş Petrescu de la City Grill a spus că principala diferenţă între firmele româneşti şi cele străine este diferenţa de magnitudine. „Firmele străine sunt de zece ori mai mari decât cele româneşti, iar atunci când ai o investiţie mare ai altfel acces la autorităţi, pe când un mic întreprinzător stă la rând. În plus, firmele mici româneşti nu beneficiază de servicii suport. Capitalul românesc este foarte divizat şI nu are forţă, nu se asociază”, a spus Petrescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO