Eveniment

Bani europeni pentru participarea la targuri si expozitii

03.08.2009, 19:21 107

Firmele pot sa ia bani europeni pentru a participa la targuri si expozitii cu stand propriu, pentru activitatile de promovare sau pentru implementarea sistemelor de management al calitatii ISO 9001. Intreprinderile mici si mijlocii pot sa-si inscrie proiectele incepand cu 10 august pe site-ul mimmctpl.ro pentru cele doua operatiuni pe care Ministerul pentru IMM le va lansa, respectiv 112 - "Sprijinirea pentru accesul pe noi piete si internationalizare" si 113 - "Sprijin pentru implementarea standardelor internationale", firmele pot sa primeasca fonduri nerambursabile de pana la 860.000 lei (echivalentul a 200.000 euro).

Bugetul alocat pentru operatiunea 112 - "Sprijinirea pentru accesul pe noi piete si internationalizare" este in acest an de 15,5 mil. lei, iar IMM-urile pot utiliza fondurile pentru participarea cu stand propriu la targuri si expozitii internationale, organizate in tara sau strainatate, participarea la misiuni economice in strainatate, elaborarea si productia de materiale de promovare a agentului economic pentru targuri si expozitii sau realizarea unui site pe internet pentru prezentarea produselor promovate.

In ceea ce priveste operatiunea 113 - "Sprijin pentru implementarea standardelor internationale", firmele pot utiliza fondurile pentru infiintarea, modernizarea si acreditarea laboratoarelor de incercari si etalonari, implementarea sistemului de management al calitatii ISO 9001, a sistemelor de management al mediului ISO 14001sau certificarea produselor. Bugetul alocat pentru acest an este de 30,1 mil. lei.

Dupa inregistrarea online realizata pe site-ul ministerului mimmctpl.ro, in maximum doua zile firmele trebuie sa depuna, la Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie, dosarul intocmit conform ghidului solicitantului, altfel va pierde numarul de inregistrare si va trebui sa se inscrie din nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO