Eveniment

Banii şi alegerile. Marile companii: sănătatea economiei depinde de chivernisirea banului public

Banii şi alegerile. Marile companii: sănătatea...

Autor: Cristina Bellu

25.08.2020, 00:03 146

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), organi­zaţia care reuneşte cele mai mari companii din România dintre care majoritatea multinaţionale, arată că sănătatea economică a României depinde de prudenţa şi eficienţa în cheltuirea banilor publici şi de o politică bugetară care să prioritizeze investiţiile cu efect multiplicator în economie.

Mesajul organizaţiei vine în contextul apropiatelor alegeri locale şi parlamentare, şi atrage atenţia asupra riscului de adâncire a deficitului bugetar prin măsuri populiste, luate din raţiuni electorale. 

„În condiţiile încetinirii economice globale şi contracţiei economiei interne previzibile încă din prima jumătate a acestui an, mediul de afaceri este profund îngrijorat de lipsa de sustenabilitate a creşterii cheltuielilor pentru pensii sau pentru alte categorii de cheltuieli care nu au asigurată o sursă de finanţare“, spun reprezentanţii CDR. 

În acelaşi timp, CDR reiterează urgenţa reformelor care vor rezulta în eficientizarea cheltuielilor bugetare, inclusiv reforma administraţiei publice, în sensul eficientizării serviciilor publice, optimizării numărului de angajaţi şi profesionalizării funcţionarilor.

CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii precum Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesare formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre ale CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO