Eveniment

Baronul Vrancei, Marian Oprişan, trimis la pensie, după 20 de ani de domnie autoritară. Liberalul Cătălin Dumitru Toma a fost ales drept preşedinte al Consiliului judeţean Vrancea

Baronul Vrancei, Marian Oprişan, trimis la pensie, după...

Autor: Miruna Diaconu

28.09.2020, 14:53 359

Cătălin Dumitru Toma, candidatul PNL, este noul preşedinte al Consiliului judeţean Vrancea, câştigând în faţa social-democratului Marian Oprişan, cel care a deţinut această funcţie timp de 20 de ani. Câştigarea funcţiei de preşedinte al CJ Vrancea de către Cătălin Dumitru Toma este cu adevărat o surpriză a acestor alegeri.

Cine este Cătălin Dumitru Toma, cel care a reuşit a câştigat în faţa candidatului PSD?

@ Cătălin Dumitru Toma, în vârstă de 42 de ani,  este senator din 2016, iar înainte de această funcţie, el a fost timp de opt ani primar al comunei Jariştea.

@ În cadrul Senatului, Toma este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene şi membru în Comisia pentru Administraţia Publică şi Organizarea Teritoriului.

@ În 1999, el a absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universităţii din Bucureşti. Toma a fost profesor şi timp de doi ani şi director adjunct la Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu din Odobeşti, judeţul Vrancea.

@ În anul 2005 el a urmat cursuri postuniversitare în Franţa, la Universitatea Blaise Pascal, iar în 2009 şi-a luat licenţa în filologie la Facultatea de Limbă şi Literatură Română, specializarea limba franceză, la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti.

@ De cel puţin 10 ani, Cătălin Dumitru Toma activează în filiala PNL Vrancea. Începând cu 2014, el este membru în Consiliul Local Executiv al PNL Vrancea, urmând ca în 2016 să preia conducerea organizaţiei judeţene a PNL.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO