Eveniment

Baschetbalistele românce, inspirate de Eminescu înainte de meciul Turcia. Cum se pregătesc fetele noastre pentru confruntarea cu rivala istorică

Baschetbalistele românce, inspirate de Eminescu înainte...
16.02.2016, 12:14 700

Eminescu inspiră naţionala de baschet feminin înainte de meciul de foc cu Turcia din preliminarile EuroBasket 2017. Jucatoarele au realizat o sedinta foto inedita pentru promovarea duelului cu rivala istorica.

Turcia vine sambata la Cluj din postura de semifinalistă la ultimul Campionat Mondial si dubla medaliata la Campionatele Europene in ultimii ani. Tricolorele au apelat in schimb la afise razboinice si versuri adaptate din „Scrisoarea a III-a“ pentru a le intimida pe puternicele adversare. Campania conceputa de sponsorul principal s-a viralizat deja pe retelele de socializare.

Miss Baschet in 2015, Romina Filip le promite fanilor ca pe teren baschetbalistele se vor transforma din printese in razboinice. Jucatoarele spera ca astfel Sala Polivalenta din Cluj sa fie in premiera plina la un meci de baschet de feminin in Romania. Recordul precedent de 5000 fani dateaza din noiembrie de la meciul cu Bosnia.

Va fi cu siguranta razboi cu Turcia si vom lupta pana in ultima secunda. Este un meci foarte dificil, dar avem incredere in propriile forte. Daca suntem unite, putem furniza surprizaa declarat frumoasa Romina Filip.

Neobisnuite cu biltzul aparatelor, Gabi Irimia si mezina lotului Ana Ferariu (19 ani) recunosc ca le e mai usor pe parchet la antrenamente. Fetele s-au distrat totusi de minune la sedinta foto.

Pentru mine a fost mai greu la sedinta foto, nu e genul meu. Acum ne concentram doar pe meci, avem cate doua antrenamente solicitante pe zi si  suntem foarte montate sa obtinem un rezultat mare - a precizat Gabi Irimia.

Victorioase in primele doua meciuri ale grupei cu Bosnia si Israel, tricolorele au sansa, in cazul unei victorii de prestigiu cu Turcia, sa isi obtina in mare proportie biletele pentru Campionatul European din 2017.

Ne bucuram ca ne-am reunit in formula complete si acum incercam sa cream cat mai repede relatiile de joc intre noi. Numarul mare de fani poate fi un atu al nostru, ne dorim ca publicul sa fie al saselea jucator – a adaugat Ana Ferariu.

Biletele au valoarea unica de 10 lei si pot fi achizitionate atat de la casele de bilete ale Salii Polivalente din Cluj, cat si online de pe site-ul polivalentacluj.ro

SURSA FOTO: OVIDIU MICSIK /inquamphotos.com

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO