Eveniment

Băsescu: Am evitat criza, dar guvernul are nevoie de restabilirea încrederii. Guvernul Boc, bun pentru trecerea crizei, dar nu pentru relansarea economică

Băsescu: Am trecut pe creştere economică, dar guvernul are nevoie de restabilirea încrederii. Guvernul Boc, bun pentru trecerea crizei, dar nu pentru relansarea economică

Autor: Adrian Voicu

15.02.2011, 18:29 22

"Va fi nevoie de o relansare a încrederii în guvern", a declaratastăzi Traian Băsescu, după încheierea discuţiilor cureprezentanţii PDL de la Parlament.

Acesta a menţionat că guvernul actual a reuşit să contracarezecriza economică, dar că este nevoie de o nouă guvernare care săreaducă pe creştere economia României.

Întrebat în legătură cu eventuala numire a unui nou premier,preşedintele a răspuns că "speculaţiile privind numirile depremieri sunt în afara realităţii".

Preşedintele Traian Băsescu a spus că a demarat consultări cupartidele şi grupurile aflate la putere cu privire laposibilităţile de relansare a încrederii în coaliţie, menţionând cădiscuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa dupăalegerile din UDMR.

În privinţa numirii unui premier independent, Băsescu adecalarat că aceasta poate fi o soluţie, menţionând însă că nucrede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens.

"Cred că poate fi o soluţie, dar nu cred că în coaliţie vaexista o susţinere pentru această idee", a răspuns Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO