Eveniment

Băsescu, după întâlnirea cu Rompuy: Românii pot fi mândri că nu au nevoie să stea cu mâna întinsă nicăieri pentru a-şi plăti pensiile şi salariile

Foto Andreea Alexandru

Autor: Andi Manciu

26.04.2013, 09:00 837

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri  la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Consiliului European Herman van Rompuy aflat în vizită la Bucureşti că România este între primele ţări care ies din procedura de deficit excesiv (deficit de peste 3% din PIB care antrenează monitorizarea Comisiei Europene), iar românii pot fi mândri că nu sunt în situaţia de a întinde mâna pentru pensii şi salarii. România a avut un deficit în 2012 de 2,9% din PIB.

„A fost rezultatul unor măsuri dificile (ieşirea din procedura de deficit excesiv, n.r.), extrem de dificile, pe care eu şi Guvernul Boc ni le-am asumat în mai 2010, pe care le-au suportat românii, dar le spun românilor astăzi că pot fi mândri că România a revenit din punct de vedere al credibilităţii acolo unde îi este locul, adică printre statele care cheltuiesc rezonabil şi nu au nevoie să stea cu mâna întinsă nicăieri pentru a-şi plăti pensiile şi salariile“, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Consiliului European s-a aflat ieri la Bucureşti unde s-a întâlnit cu preşedintele şi cu premierul Victor Ponta. El a susţinut, la finalul întrevederii cu şeful statului român, că angajamentul oficialilor de la Bucureşti pentru un sistem judiciar solid şi independent, dar şi pentru statul de drept, va atrage investiţii în contextul unui mediu economic stabil. Ultima sa vizită la Bucureşti se petrecuse acum un an, când a ţinut şi un discurs în faţa Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO