Eveniment

Băsescu: Firme româneşti ca Romelectro şi SIVECO sunt interesate să intre pe piaţa din Turkmenistan

Băsescu: Firme româneşti ca Romelectro şi SIVECO sunt interesate să intre pe piaţa din Turkmenistan

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

12.10.2012, 00:00 285

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întrevederea cu preşedintele Gurbangulî Berdmuhamedov, că firmele româneşti Romelectro şi SIVECO sunt interesate să intre pe piaţa din Turkmenistan în domeniile construcţiilor energetice şi IT. Şeful statului a afirmat că pe lângă Romelectro şi SIVECO mai sunt şi alte firme româneşti interesate să obţină contracte în Turkmenistan pentru furnizare şi mentenanţă de utilaj petrolier şi de extracţie a gazelor naturale, precum şi în privinţa securizării frontierei sudice cu Afganistanul a acestei ţări, după retragerea misiunii ISAF în 2014.

Firma Romelectro este înscrisă la o licitaţie pentru un contract în valoare de peste 1 miliard de euro în vederea realizării liniei de înaltă tensiune dintre capitala Ashgabat şi portul Turkmenbaşi, pe o distanţă de aproximativ 400 de kilometri. Licitaţia va avea loc în perioada următoare. Totodată, firma SIVECO este interesată să obţină un contract în vederea realizării sistemului informatic de comunicaţii între ministerele turkmene. Firma UTI are în vedere participarea la achiziţiile de echipamente în vederea securizării frontierei de sud cu Afganistanul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO