Eveniment

Băsescu: În loc de Tricolor, PSD-ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc

Băsescu: În loc de Tricolor, PSD-ALDE arborează...

Autor: Cătălina Mănoiu

20.06.2017, 10:39 448

“În loc de Tricolor, PSD şi ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc. Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură. În comisiile de la Senat, s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu a reamintit că la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria, iar PSD-ALDE vor ca această zi să fie sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul unor voturi la moţiunea de cenzură.

“Ticăloşii se fac a uita că, la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria. A trebuit să se ridice moţii lui Iancu, alţi români şi saşii la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari. Zeci de mii de români din Transilvania au fost ucişi de armatele conţilor maghiari, sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie. Iar PSD şi ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moţiune”, a spus Băsescu.

“Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că, în viaţa voastră, veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?”, le-a transmis acesta liderilor celor două formaţiuni.

Traian Băsescu a susţinut că pe maghiarii din România nu-i opreşte nimeni ca pe 15 martie să sărbătorească la Budapesta.

Comisiile de administraţie publică şi pentru drepturile omului au adoptat, luni, un proiect de lege prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO