Eveniment

Băsescu, la Berlin: "Îi rog pe ziarişti să nu zâmbească, dar ne păstrăm ţinta de a intra în Euro în 2015". Merkel a uitat să zâmbească

Băsescu: "Îi rog pe ziarişti să nu zâmbească, dar ne păstrăm ţinta de a intra în Euro în 2015"

Autor: Gabriel Pecheeanu

10.11.2011, 15:10 3659

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, după întâlnirea cu Traian Băsescu, că România a confirmat că vrea să adere la euro în 2015, menţionând că respectă acest lucru, ştiind ce înseamnă aplicarea unor reforme grele pentru populaţie, şeful statului afirmând că România îşi menţine obiectivul.

"România a confirmat că vrea să adere în 2015 la euro. Respect acest lucru, ştiu ce înseamnă să se întreprindă reforme dificile pentru populaţie. Doresc să felicit Guvernul român pentru determinarea cu care a implementat aceste reforme", a spus Merkel.

La rândul său, Traian Băsescu a spus că România nu renunţă la obiectivul de aderare la euro în 2015.

"Ne menţinem obiectivul - şi îi rog pe ziarişti să nu zâmbească - de a intra în zona euro în 2015", a spus Băsescu.

El a mai spus că România nu crede într-o Europă fragmentată.

"I-am prezentat doamnei cancelar (Angela Merkel - n.r.) viziunea noastră cu privire la Europa. Nu credem într-o Europă fragmentată şi în şansele noastre separate. Niciunul din statele UE, poate ar reuşi Germania, dar în rest, probabil că niciun stat al UE nu va reuşi să culeagă decât efectele globalizării, dacă Europa nu va fi unită în faţa procesului de globalizare pentru a se afla la pupitrul de comandă", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că România susţine "fără rezerve" un proces de integrare accelerat al statelor din UE.

"De aceea, România susţine fără rezerve un proces de integrare accelerat, ca soluţie de a ne afla la pupitrul de comandă al procesului de globalizare", a mai spus şeful statului român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO