Eveniment

Băsescu propovăduieşte "State Unite ale Europei": Fără cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi putere

Băsescu vrea State Unite ale Europei: Fără cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi putere

Autor: Ioana Câmpean

18.08.2011, 14:23 649

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, la Sulina, necesitatea realizării Statelor Unite ale Europei, el precizând că acesta este punctul său de vedere şi avertizând că "numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară".

"Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. (...) Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate şi importante culturi, va avea bogăţia istoriei în spate", a avertizat Traian Băsescu.

"Când nu ai forţă economică, nu poţi să fii nici forţă militară. Degeaba ataci Libia, că nu câştigi războiul, iar securitatea este fundamentală. Securitate nu se poate decât cu bani, iar banii nu pot fi făcuţi decât cu o economie performantă. O economie fragmentată cu politici diferite în 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Trebuie să decidem repede, în următorii 2-3 ani, dacă vom crea Statele Unite ale Europei sau nu", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a apreciat că viitorul Uniunii Europene ca structură politică de forţă este "incert" dacă nu se iau "deciziile care trebuie luate pentru funcţionarea UE".

El a susţinut necesitatea realizării "Statelor Unite ale Europei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO