Eveniment

Băsescu: Renault este una dintre cele mai stabile investiţii străine făcute în România. Este “exclusă” relocarea în Maroc

Autor: Mihaela Claudia Medrega

14.12.2011, 12:46 496

Renault a realizat în România una dintre cele mai spectaculoase investiţii şi una dintre cele mai stabil, iar relocarea în Maroc este "exclusă", consideră preşedintele Traian Băsescu.

"Renault a făcut una dintre cele mai spectaculoase investiţii care putea să fie facută. Se vorbea de investiţii de 500 mil. euro şi s-a ajuns la vreo 3 mld. Euro. Renault a dezvoltat în România un centru de cercetare impresionant la Titu. Renault este una dintre cele mai stabile investiţii străine făcute în România".

Renault a inaugurat noua fabrică din Maroc, unde s-a început deja asamblarea monovolumelor low-cost Dacia Lodgy. Producătorul auto francez a investit aproximativ 1 miliard de euro pentru a construi uzina care se doreşte a fi "cea mai competitivă din Europa din punct de vedere al costurilor" şi care ar putea deveni un competitor serios pentru fabrica de la Mioveni.

Automobile Dacia este cel mai mare exportator al României, cu o cotă de aproape 10% din exporturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels