Eveniment

Băsescu: "România face parte din cele 32 de state ale lumii care deţin tehnologia nucleară"

Băsescu: "România face parte din cele 32 de state ale lumii care deţin tehnologia nucleară"

Autor: Paul Comsa

25.03.2012, 18:34 2224

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni că România face parte din cele 32 de state ale lumii care "deţin tehnologia întregului proces al combustibilului nuclear" şi că pe teritoriul a 25 de state se află mii de reziduuri nucleare radioactive.

Băsescu a enunţat principalele teme ale summitui care se desfăşoară pe fondul escaladării tensiunilor diplomatice cu Iranul şi Coreea de Nord. El a declarat că principalele teme ale summitului sunt legate de situaţia internaţională privind securitatea nucleară, politicile naţionale privind gestionarea materialelor radioactive, politicile de acordare de asistenţă în gestionarea obiectivelor nucleare, comunicarea publică în materie de securitate nucleară, ameninţări şi capacităţi naţionale de prevenire şi combatere a riscurilor nucleare.

"Printre obiectivele summitului se numără convenirea unor modalităţi de prevenire a terorismului nuclear şi reconstruirea încrederii cetăţenilor faţă de energia nucleară", a afirmat şeful statului.

România va participa alături de alte 14 state din UE la Summitul privind Securitatea Nucleară de la Seul la care vor lua parte 56 de delegaţii naţionale, globale sau regionale, reuniune organizată la iniţiativa preşedintelui american Barack Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO