Eveniment

Băsescu spune că a promulgat Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat pentru anul viitor

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Valentina Postelincu

09.12.2013, 20:55 109

„Am promulgat Bugetul Asigurărilor de Stat. Este în regulă. Încă are uşoare rezerve, dar poate că nu e rău să fie o mică rezervă la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat“, a anunţat aseară preşedintele Traian Băsescu. El a mai spus că cei care propovăduiau imposibilitatea de a plăti pensii şi ajutoare sociale s-au dovedit a fi doar nişte „propagandişti“.

„Nu a existat în intenţia mea să opresc acest buget“, a mai spus şeful statului. Băsescu a declarat, joi, că bugetul nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat bugetul asigurărilor sociale.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor. Şeful statului a precizat, în mai multe rânduri, că va respinge bugetul în condiţiile în care acesta conţine creşterea accizei la carburant.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO