Eveniment

Băsescu „ştie“ numele viitorului ministru al fondurilor UE, dar „nu-l spune“

Băsescu „ştie“ numele viitorului ministru al fondurilor UE, dar „nu-l spune“

Foto Mediafax

Autor: Iulian Anghel

27.07.2011, 00:00 250

Preşedintele Traian Băsescu "ştie" cine va fi viitorul ministrual fondurilor europene şi spune că a convenit deja numele său cuprimul-ministru. Luni seară, într-un interviu la postul public deteleviziune, şeful statului a spus că esenţialul este ca viitorulministru să fie credibil la Bruxelles. Cine corespunde unui astfelde profil?

Dacian Cioloş este deja comisar european şi numele lui iese dindiscuţie.

Mihai Dumitru s-a întors la Comisia Europeană după ce acumaproape un an a fost schimbat din poziţia de ministru alagriculturii. De-a lungul vremii a fost vehiculat pentru aceastăpoziţie numele consilierului prezidenţial, fostul comisar european,Leonard Orban.

Fostul negociator-şef (PSD) Vasile Puşcaş căruia, la momentulpreluării guvernării, în 2005, Băsescu i-a făcut oferta de a rămâneîn Guvern, este şi el bine văzut în instituţiile UE.

Numele fostului ministru al muncii Marian Sârbu a fost şi elvehiculat în această galerie, dar experienţa sa pe zona fondurilorUE nu este extrem de solidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO