Eveniment

Băutorii de bere nu sunt deranjaţi de inflaţie: Heineken raportează vânzări peste aşteptări

Băutorii de bere nu sunt deranjaţi de inflaţie:...

Autor: Ştefan Stan

01.08.2022, 10:22 119

Heineken a raportat vânzări de bere peste aşteptări, clienţii nefiind deranjaţi de inflaţie, dar a menţinut o perspectivă prudentă pe fondul presiunilor inflaţioniste crescânde, scrie Bloomberg. 

Volumele de bere din primul semestru au crescut cu 7,6% pe o bază organică, mai bine decât estimarea medie de 5,73% a analiştilor, a declarat luni producătorul olandez de bere într-un comunicat.

Rezultatele arată că băutorii de bere au tolerat până acum creşterile de preţuri pe fondul inflaţiei în creştere. Heineken a avertizat la începutul acestui an că consumatorii ar putea reduce achiziţiile, ameninţând redresarea industriei după pandemie.

Acţiunile companiei au scăzut cu până la 3,5% la debutul şedinţei de tranzacţionare. Acestea au scăzut cu 5,2% în acest an.

Compania a majorat preţurile cu o medie de 8,9% în primul semestru faţă de anul trecut şi este posibil să mai vină şi alte majorări în restul acestui an, a declarat directorul financiar Harold van den Broek.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO