Eveniment

BCR, cu un ochi la euroobligatiuni si cu altul la listarea actiunilor

11.03.2004, 00:00 22



Banca Comerciala Romana(BCR) va iesi in a doua parte a acestui an pe pietele externe cu o emisiune de euroobligatiuni, suma pe care mizeaza oficialii bancii fiind in acest moment in jur de 100-150 milioane de euro.



"Nu am renuntat la ideea de a emite euroobligatiuni pe pietele externe, insa am amanat aceasta iesire pentru a doua parte a anului. Succesul pe care l-am obtinut cu creditul sindicalizat pe care l-am initiat(n.r.-BCR a reusit sa atraga 200 mil.$ pe o perioada de cinci ani, desi initial a vrut doar 100 mil.$) ne permite sa impingem putin aceasta decizie. Probabil ca vom incerca sa atragem in jur de 100 mil.euro, iar principalul nostru scop este sa majoram scadenta pana spre 7-10 ani", a declarat pentru ZF Nicolae Danila presedintele BCR.



El spune ca lansarea de eurobonduri ar putea fi o "pregatire a terenului" pentru o eventuala listare a actiunilor bancii pe pietele internationale.



"Listarea actiunilor BCR pe piata de capital nu este exclusa, dar in nici un caz in acest an. Mi-ar placea sa vad actiunile BCR pe pietele internationale, chiar si alaturi de un investitor strategic. Pana atunci insa prin emiterea de obligatiuni ne creem deja nu nume, un istoric, lumea va auzi deja de noi", a explicat presedintele bancii.



BCR a reusit in acest inceput de an sa atraga de pe piata financiara internationala un imprumut sindicalizat de aproximativ 200 mil.$, dublu fata de valoarea anuntata la lansarea ofertei de subscriere, aceasta fiind cea de-a doua iesire pe pietele externe. In 1997 BCR a lansat pe piata externa o emisiune de obligatiuni, emisiune subscrisa la vremea respectiva in totalitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO