Eveniment

Bebeluşii neimunizaţi la timp împotriva tuberculozei, chemaţi în maternităţile din Argeş

Bebeluşii neimunizaţi la timp împotriva tuberculozei,...

Autor: Mediafax

15.11.2016, 19:15 62

Bebeluşii care s-au născut în luna octombrie nu au putut fi imunizaţi la timp împotriva tuberculozei din cauza lipsei vaccinului BCG.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş s-au primit peste 3.250 de doze de BCG, astfel că a început recuperarea vaccinării copiilor cărora nu li s-a administart serul.

Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş, susţine că în doar trei zile de când s-au primit doze de vaccin BCG, numai la maternitatea Spitalului Judeţean s-au prezentat aproximativ 100 de bebeluşi, informează corespondentul MEDIAFAX.

"Am primit 3250 de doze de vaccinn BCG. În premele trei zile au fost deja imunizaţi 100 de copii, din cei care nu fuseseră vaccinaţi la timp. Spitalul Judeţean avea în jur de 250- 300 de copii care nu fuseseră imunizaţi. Maternitatea de aci e cea mai mare. Mai sunt maternităţi în Câmpulung, Curtea de Argeş Călineşti şi Costeşti. Acolo urmează să se reîntoarcă bebeluşii născuţi în ultima perioadă. În cazul în care nu se va putea lua legătura cu toţi părinţii bebeluşilor neimunizaţi în ultima parte a lunii septembrie, în octombrie şi la începutul acestei luni, când nu a existat vaccinul BCG, vom apela la medicii de familie", a declarat corespondentului Mediafax Sorina Honţaru, director DSP Argeş.

Aproximativ 400 de bebeluşi nu au fost imunizaţi la timp, după ce serul BCG nu s-a mai aflat pe stocul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, încă din luna august a acestui an. Spitalele din Argeş au fost puse în situaţia de a se împrumuta 1.000 de doze de BCG, de la spitalele din Giurgiu, pentru a face faţă solicitărilor.

Directorul DSP Argeş a mai declarat corespondentului MEDIAFAX că acum lipseşte vaccinul antigripal.

"Mai sunt cerinţe de vaccin antigripal. Eu le-am lichidat. Am cerut o suplimentare la Ministerul Sănătăţii. Aşteptăm să vedem când va veni lotul", a declarat Honţaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO