Eveniment

BEC: Alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi reorganizate. Cine a câştigat alegerile

BEC: Alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu vor...

Autor: Diana Nunut

16.06.2024, 10:00 1086

Alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi reorganizate, potrivit unui comunicat emis de Biroul Electoral Central. Solicitarea a fost făcută de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei şi a a fost respinsă sâmbătă.

Potrivit unei comunicări oficiale din partea Biroului Electoral Central (BEC), sâmbătă au fost luate mai multe hotărâri cu privire la neregulile sesizate în urma alegerilor locale din 9 iunie.

BEC a respins mai mult cereri de anulare a alegerilor din mai multe circumscripţii din ţară sau de renumărare a voturilor, acolo unde cifrele nu corespundeau.

Printre respingeri s-a aflat şi solicitarea înaintată de Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei pentru cazul alegerilor din Sectorul 1. În acest sens, BEC a respins cererea formulată de ADU privind anularea alegerilor din Circumscripţia Electorală din Sectorul 1 al Capitalei.

Acolo, situaţia rămâne oficial neclară, întrucât actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus mai multe sesizări şi a acuzat că alegerile au fost fraudate şi că lipsesc voturi. Cu toate acestea, George Tuţă a anunţat joi că ,,numărarea voturilor din Sectorul 1 s-a terminat” şi că învingătorul alegerilor locale din Sectorul 1 este cel anunţat de PNL încă de la începutul săptămânii.

În acest moment, datele centralizate de AEP arată că în Sectorul 1, George Tuţă, candidatul comun al Alianţei PSD-PNL pentru alegerile locale, a obţinut 36,61% din voturi, în timp ce Clotilde Armand se află la o distanţă mică, de aproape 700 de voturi, cu 35,92%.