Eveniment

Becali este foarte supărat: Din cauza acestor vagabonzi am amânat vânzarea unui teren

Becali este foarte supărat: Din cauza acestor vagabonzi am amânat vânzarea unui teren

Autor: Andrei Mazurchievici

16.01.2012, 17:47 2252

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat că suporterii "roş-albaştri" care au participat la incidentele de duminică din centrul Bucureştiului sunt din facţiunile de la "Peluza Sud", iar aceştia sunt manipulaţi de generalul Cătălin Zisu, cu care se află în conflict de mai mulţi ani.

"Nu e vorba de suporterii Stelei, pentru mine suporterii Stelei sunt cei de la «Nord». Acolo au fost doar cei din «Sud», pe care îi am în baza de date şi sunt comandaţi de generalul Zisu. Nu ştiu ce forţe oculte deserveşte Zisu. Toţi ăia de la Sud sunt din familii bune, îi recunoşti imediat, ei îşi spun «trupa neagră», au hanorace şi căciuli negre. Din cauza unor derbedei se duce ţara înapoi. Ăştia trebuie închişi la puşcărie. Agenţiile de presă străine au prezentat imagini mai rele decât au făcut-o din Grecia. Din cauza unor vagabonzi am amânat vânzarea unui teren. Jandarmii au avut ordin să nu le facă nimic, ăştia trebuiau tocaţi. Ăştia au plecat direct de la gala lui Rotariu cu rucsace pline cu pietre. Oamenii erau pregătiţi, manipulaţi de oameni, iar unul dintre aceştia este generalul Zisu", a spus Becali.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, luni, că 247 de persoane au fost sanţionate contravenţional după protestele violente de duminică din Bucureşti, iar alţi 36 de protestatari sunt vizaţi în anchete de natură penală. Totodată, oficialul jandarmeriei a afirmat că între protestatari au fost identificaţi şapte-opt membri ai galeriei echipei Petrolul.

Duminică, Aurel Moise a afirmat că mai mulţi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo şi Steaua au fost identificaţi în rândul manifestanţilor aflaţi sâmbătă în Piaţa Universităţii. "Din păcate, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi nişte grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo şi Steaua. Au fost identificaţi şi câţiva lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Ţintă Claudiu şi un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a spus Aurel Moise. Acesta a precizat că, odată cu apariţia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat.

În 10 ianuarie, secretarul de stat Raed Arafat - palestinian de origine, venit în România în urmă cu 30 de ani - a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a adăugat că nu este de acord cu punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii în ce priveşte sistemul de urgenţă, pentru că el crede că, în forma propusă în proiectul Legii sănătăţii, va avea un impact negativ asupra acestui sistem.

Proiectul de lege a fost retras de Guvern, însă demisia lui Arafat a provocat manifestări spontane în toată ţara, iniţial de susţinere a fostului secretar de stat, cel care a pledat pentru înfiinţarea SMURD, serviciu pe care l-a şi condus, apoi protestatarii au început să-şi exprime nemulţumirile faţă de politicile Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

În Bucureşti, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Universităţii manifestaţia spontană a escaladat, membri ai galeriilor sportivilor şi alţi tineri au provocat acte de huliganism, ceea ce a determinat intrarea în forţă a jandarmilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO