Eveniment

Belgienii de la VCST au investit 30 mil. euro la Alba Iulia într-o fabrică de componente auto

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Dan Lungu

08.07.2013, 21:25 1222

Compania belgiană VCST a inaugurat ieri la Alba Iulia o fabrică de componente auto, investiţia fiind estimată la circa 30 de milioane de euro, la eveniment fiind prezent şi ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke. Noua fabrică a fost construită în zona de dezvoltare economică a municipiului şi, potrivit oficialilor companiei, are în prezent 77 de angajaţi, iar numărul lor va creşte până la 200 în 2014.

Directorul VCST Alba Iulia, Alexandru Goia, a declarat în cadrul ceremoniei de inaugurare a noii fabrici că aceasta este realizată pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi, iar VCST a investit 30 de milioane de euro în realizarea acesteia, dintre care 25 de milioane de euro în echipamente şi utilaje şi cinci milioane în utilităţi şi construcţii. 

Goia a spus că în fabrica de la Alba Iulia vor fi produse roţi dinţate pentru industria auto pentru clienţi precum DAF, Ford, Perkins, Volkswagen şi Thyssenkrupp. La rândul său, ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, a declarat că investiţiile belgiene în ţară au crescut în ultima perioadă ca volum, ca diversificare şi ca număr de locuri de muncă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO