Eveniment

Berceanu deschide sezonul inaugurarilor de autostrazi cu 4 km in Adunatii Copaceni

11.11.2009, 23:24 83

Radu Berceanu, ministrul interimar al transporturilor siinfrastructurii, a inaugurat ieri centura ocolitoare a localitatiiAdunatii Copaceni din judetul Giurgiu in lungime de 4,2 km.

Contractul s-a ridicat la 7,92 mil. euro, din care 5,22 mil. aufost asigurati de Uniunea Europeana, prin finantare ISPA, diferentafiind acoperita de la bugetul de stat. Lucrarile au presupus sireabilitarea a 3,8 km din DN5, existent in localitate.Constructorul proiectului a fost compania Romstrade, detinuta deomul de afaceri Nelu Iordache.

"Este o centura cu profil de autostrada. Lucrarile au inceput inianuarie 2008 si aveau termen de finalizare anul acesta. Cu toateacestea, la inceputul anului, stadiul lucrarilor din punct devedere financiar era de 30%, iar cel fizic de 20%. Termenul degarantie al lucrarilor este de 24 de luni. Asta inseamna ca intoata aceasta perioada orice s-ar intampla cu autostrada, costurilevor fi suportate de constructor", a declarat Berceanu. De asemenea,ministrul a anuntat ca pana la sfarsitul anului vor mai fiinaugurate cel putin alte doua drumuri nationale, respectiv DN2D siDN12, care au fost reabilitate pe segmente de cate 130 de kilometrifiecare.

La inceputul lunii viitoare mai sunt anuntati pentru inaugurareprimii 42 de kilometri din autostrada Transilvania, precum sipasajul subteran din Baneasa, la iesirea din Capitala pe DrumulNational 1. "Am pus accent pe urgentarea finantarii pentrulucrarile deja incepute astfel incat sa fie finalizate in cat maiscurt timp. Avem in desfasurare lucrari la alte drumuri nationaleimportante, precum si un proiect in Iasi, de 14 kilometri, carepresupune trei benzi pe sens si introducerea liniilor de tramvai",a mai spus Berceanu.

Prezent la inaugurare, premierul interimar Emil Boc a precizatca investitiile in infrastructura "au fost si raman o prioritatepentru Guvernul Romaniei".

Calendarul inaugurarilor

11 noiembrie: Au fost receptionate lucrarile dereabilitare ale tronsonului Tureac-limita judet BistritaNasaud/Suceava de pe DN17.

1 decembrie: Pasajul Baneasa din Capitala, cu olungime de 560 de metri, va fi inaugurat dupa o investitie de circa13 mil. euro.

1 decembrie: Tronsonul Campia Turzii-Cluj Vest(42 km) al autostrazii Transilvania va fi inaugurat la cinci ani dela inceperea lucrarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO