Eveniment

Berea bate vinul de la distanta in preferintele romanilor

08.05.2008, 19:11 22

Mai mult de jumatate din romani (54%) prefera sa consume bere, in timp ce 31% din consumatori aleg vinul, iar 10% - bauturile spirtoase, potrivit unui studiu realizat de Added Value la initiativa SABMiller, gigantul din industria berii prezent local prin filiala sa, Ursus Breweries.
Cu aceste rezultate, Romania se situeaza peste media europeana de consum a berii, care este de 52%. Cei mai mari bautori de bere raman cehii (berea fiind preferata de 65% dintre consumatori), polonezii (61%) si germanii (60%). Studiul, la care au participat repondenti din 15 tari, arata ca 43% din consumatorii de bere romani nu au nicio preferinta asupra locului de provenienta a berii, fata de cehi care opteaza in proportie de 91% pentru berile locale sau fata de suedezi, fani ai berilor din import.
Incepand cu anul trecut Romania se afla printre primele zece tari europene consumatoare de bere cu o medie de 89 de litri de bere anual pe cap de locuitor, potrivit Asociatiei Berarii Romaniei.
Cel mai mare consum a fost consemnat in Cehia, cu 160 de litri per capita, urmata de Germania - 116 litri. Un consum redus de bere este inregistrat de Italia si Malta, cu 30 de litri pe cap de locuitor, sau in Franta unde consumul era de numai 33 de litri per capita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO