Eveniment

Besciu si Vulpescu vin cu taxi Golden Blitz

30.03.2010, 23:52 185

Oamenii de afaceri Dan Besciu si Sorin Vulpescu, patroniirestaurantelor Golden Blitz din Capitala, frecventate si depresedintele Traian Basescu, au intrat cu brandul Golden Blitz pepiata taxiurilor. Taxiurile sunt operate prin compania deconstructii Euro Construct Trading '98 si au fost retrase de lafirma Fly Taxi.
"Ne-am retras cele 33 de masini pe care le aveam la Fly Taxi sine-am schimbat doar denumirea, avand propriul nostru dispecerat. Nuvom investi in extinderea numarului de masini", a declarat pentruZF Besciu. Fly Taxi, firma controlata de omul de afaceri FernandoEnciu, are dificultati financiare dupa ce mai multe companii i-ausolicitat in instanta intrarea in insolventa. Chiar daca Fly Taxise afla pe lista firmelor care au acces la Aeroportul Otopeni, dupace a avut o perioada de monopol timp de cinci ani, Golden Blitz nuare acces la aeroport nefiind pe lista castigatorilor licitatiei dela inceputul anului.
Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a finalizat inianuarie licitatia pentru cele 250 de permise de taximetrie, dupace compania Fly Taxi a detinut monopolul asupra accesuluitaxiurilor in incinta aeroportului.
Printre cele 13 firme castigatoare ale noilor permise se regasesccompanii precum Grant Taxi, Domino, Fly Taxi, dar si companii mici,care detin cateva zeci de masini, ca Millenium Trans, Marcos sauEcoDiesel. Acestora li se adauga cele 57 de persoane fizice care aucastigat un permis de acces in urma licitatiei.
"Euroconstruct nu a facut decat sa deschida un dispecerat propriu(Golden Blitz) si si-au luat masinile inapoi. Ei insa nu au licentapentru accesul in aeroport, intrucat luasera deja automobilele dela Fly Taxi, cand acestia au participat la licitatia de laOtopeni", afirma Vasile Stefanescu, presedintele CamereiTaximetrelor Bucuresti.
Avand in vedere numarul de masini si planul de incasari zilnic de100 de lei, Euroconstruct Trading '98 ar putea incasa anualvenituri de circa 1,2 mil. lei (circa 300.000 de euro) de pe urmaGolden Blitz Taxi. Tariful companiei este de 1,9 lei/km, un nivelmediu pe piata, avand in vedere ca multe companii de taxi au decisrecent sa reduca tariful pana la 1,39 lei/km.
Euroconstruct Trading '98 este unul dintre principalii constructoride pe piata locala, cu afaceri anuale de 58,7 mil. euro, fiindimplicata in constructia tronsonului de autostrada MoaraVlasiei-Ploiesti (45 km), in consortiu cu firmele PA & COInternational si Spedition UMB. Compania are in derulare mai multecontracte de intretinere de drumuri in Capitala si construiesteunul dintre tronsoanele centurii de sud a Capitalei impreuna cuRomstrade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO