Eveniment

Biden a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă militară de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

Biden a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă...

Autor: Ştefan Stan

21.04.2022, 18:00 428

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat joi dimineaţă un pachet suplimentar de asistenţă de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, pentru a consolida şi mai mult sprijinul acordat acestei ţări europene aflate în dificultate, care se confruntă cu un nou atac al Rusiei pe flancul său estic.

Adresându-se americanilor din Roosevelt Room de la Casa Albă, Biden s-a angajat să trimită zeci de obuziere, 144.000 de cartuşe şi drone tactice, în timp ce a cerut Congresului o finanţare suplimentară pentru a oferi ajutor suplimentar pentru Kiev.

"Ne aflăm acum într-o fereastră critică de timp în care ei vor pregăti terenul pentru următoarea fază a acestui război", a spus Biden. Statele Unite şi aliaţii "se mişcă cât mai repede posibil" pentru a furniza Ucrainei echipamentele şi armele de care are nevoie.

Preşedintele a anunţat, de asemenea, că intenţionează să interzică accesul navelor afiliate Rusiei la graniţele SUA, după cum a relatat anterior Reuters, sporind şi mai mult presiunea asupra Moscovei.

Noul pachet de armament este de aceeaşi mărime cu unul de 800 de milioane de dolari anunţat săptămâna trecută, dar detaliile sunt încă în curs de elaborare, a declarat anterior pentru Reuters un oficial american, care a vorbit sub protecţia anonimatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO