Eveniment

Big Brother, sistemul de supraveghere care a făcut ravagii la BAC

Big Brother, sistemul de supraveghere care a făcut ravagii la BAC
05.07.2011, 20:34 954

Doru Resmeriţă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Galaţi, susţine că i-a prezentat încă de anul trecut ministruluiDaniel Funeriu un "proiect pilot", la acea vreme, privindintroducerea sistemului de supraveghere video la examenul debacalaureat.

"Noi am introdus în judeţ încă de anul trecut, de la sesiuneadin august a examenului de bacalaureat, sistemul de supravegherevideo la acest examen. I-am prezentat atunci acest sistem pilotministrului Funeriu care l-a apreciat", a declarat pentruGândul Doru Resmeriţă, şeful ISJ Galaţi.

El a explicat şi de la ce a pornit ideea, spunând că a realizatun sondaj printre cei care au luat anul trecut examenul debacalaureat în prima sesiune, în cea din iunie-iulie, iar sistemulvideo a fost introdus în şcoli din judeţul Galaţi de la sesiuneadin august a bacalaureatului 2010. "La un sondaj i-am întrebat pecei care trecuseră examenul în prima sesiune inclusiv desprepunctele slabe în organizarea examenului de bacalaureat. Aşa amluat decizia introducerii în sălile de examen a unor camere video",ne-a explicat Doru Resmeriţă.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, declara pe 24 mai cămăsurile de securitate la Bac 2011 vor fi întărite şi că nu se vatolera copiatul.

"Conţinutul probelor şi modul de desfăşurare este cvasiidenticcu cel de anul trecut, mai puţin calendarul. Ca element de noutate,au fost întărite măsurile care vizează politica ministerului detoleranţă zero faţă de fraudă. Cel mai puternic semnal de reformă,nu doar în educaţie şi în societate, este să avem toleranţă zerofaţă de fraudă", spunea Funeriu.

Despre Big Brother şi rezultatele dezastruoase de laBac citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO