Eveniment

Bilanţul aeroporturilor: 5,2 milioane de pasageri în total în semestrul 1, trafic în creştere cu 6,5%

Bilanţul aeroporturilor: 5,2 milioane de pasageri în total în semestrul 1, trafic în creştere cu 6,5%

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7%. Foto Silviu Matei

Cele 15 aeroporturi internaţionale funcţio­nale din România au avut 5,2 mi­lioane de pasageri în primele şase luni din acest an, trafic în creştere cu 6,5% faţă de aceeaşi perioadă a anu­lui trecut, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor fur­nizate de Asociaţia Aeroporturilor din Ro­mâ­nia (AAR).

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Ca­pi­tală, de unde zboară avioanele a 37 de com­panii aeriene, rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.  Acest aeroport a generat 70% din traficul total de pasa­geri din Ro­mânia. Anul trecut au intrat pe aeroportul din Oto­peni două noi companii aeriene, easyJet Air şi Air Serbia, iar de anul acesta Ryanair şi Air Baltic au avut primele curse. Până la finalul anului se esti­mea­ză un trafic de 8 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei.

Al doilea cel mai mare aeroport din ţară, cel din Cluj-Napoca, a fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.  Proiectul de dezvoltare a acestei piste are două etape: realizarea celor 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri. Aeroportul va accesa un credit în valoare de 50 de milioane de lei (11,3 milioane de euro), garantat de Consiliul Judeţean Cluj, pentru a achita lucrările la pista de peste 2.000 de metri.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO