Eveniment

Bilanţul cazurilor de coronavirus creşte în Italia. Autorităţile caută pacientul zero

Bilanţul cazurilor de coronavirus creşte în Italia....

Autor: Ana Petrescu

23.02.2020, 17:54 371

Cel puţin 132 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus a anunţat, şeful Agenţiei de Protecţie Civilă, Angelo Borreli, într-o conferinţă de presă duminică, potrivit CNN. Autorităţile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero.

Din cei 132 infectaţi, 26 sunt în terapie intensivă, doi au decedat, iar o persoană şi-a revenit.

Autorităţile încă au probleme în localizarea primei persoane infectate din ţară.

„Încă nu putem identifica pacientul zero, astfel este greu să estimăm posibilitate de noi cazuri”, a explicat Borreli.

Măsuri strice au fost luate în acest week-end, inclusiv punerea în carantină a 10 oraşe, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia şi Veneto.

Ministrul italian al Sănătăţii Roberto Speranza a anunţat măsurile de restricţie impuse în mai multe zone afectate, care includ închiderea instituţiilor publice, limitarea transportului, supravegherea şi punerea în carantină a oamenilor care ar fi putut fi expuşi virusului.

„Solicităm tuturor care a venit dintr-o zonă afectată de epidemie să rămână obligatoriu la domiciliu”, a spus Speranza, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, până la acest moment, misiunea diplomatică şi oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorităţi cu privire la vreun caz confirmat de infecţie cu noul coronavirus printre cetăţenii români.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO