Eveniment

Bilanţul făcut coronavirus urcă rapid: numărul deceselor a urcat la 80 în China. Peste 2.700 de persoane sunt infectate

Bilanţul făcut coronavirus urcă rapid: numărul...

Autor: Marinela Sarbu

27.01.2020, 07:24 117

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web, potrivit Reuters.

Numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în oraşul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China.

Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei.

Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia şi a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgenţă de sănătate. Unii specialişti au dubii dacă cei din China pot ţine epidemia sunt control.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO