Eveniment

Bilanţul primelor trei zile de vaccinare în România: 2.778 de cadre medicale au fost vaccinate şi s-au înregistrat reacţii adverse „comune şi minore” în şapte cazuri

Bilanţul primelor trei zile de vaccinare în România:...

Autor: Andreea Tobias

29.12.2020, 18:03 537

După primele trei zile de vaccinare, 2.778 cadre medicale au fost vaccinate şi s-au înregistrat şapte reacţii adverse, dintre care şase în ultimele 24 de ore, conform Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit datelor puse la dispoziţia CNCAV de către Institutul Naţional de Sănătate Publică prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), care ţine evidenţa vaccinărilor, în ultimele 24 de ore sunt 712 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech.

În total, s-au vaccinat 2.778 de persoane.

Numărul de reacţii adverse din ultimele 24 de ore a ajuns la şase reacţii „comune şi minore”, astfel: două reacţii de tip local, cu durere la locul injectării şi patru reacţii generale: două febrile, două alergice de tip urticarie.

În total, în cele trei zile de vaccinare, au fost şapte reacţii adverse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO