Eveniment

Bilanţul violenţelor din Venezuela: Cel puţin 40 de persoane ucise şi 850 reţinute

Bilanţul violenţelor din Venezuela: Cel puţin 40 de...

Autor: Mediafax

29.01.2019, 13:45 489

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în urma recentelor violenţe din Venezuela, inclusiv 26 de oameni care au fost împuşcaţi de către forţele pro-guvernamentale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville, relatează Reuters.

Colville a adăugat că mai mult de 850 de persoane au fost reţinute între 21 şi 26 ianuarie, inclusiv 77 de copii, unuii dinter ei mai mici de 12 ani.

Pe data de 23 ianuarie, 696 de persoane au fost reţinute la nivelul ţntregii ţări, aceasta fiind ziua cu cele mai multe persoane arestate în Venezuela în ultimii 20 de ani, a anunţat acesta.

Venezuela a intrat în criză sub administraţia Maduro, cu lipsuri de alimente şi proteste, pe fondul unei crize economice şi politice care a provocat emigraţia în masă şi inflaţia despre care specialiştii cred că va ajunge la 10 milioane de procente în 2019.

Manifestaţiile au fost declanşate în contextul în care liderul opoziţiei, Juan Guaido, s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Peru, Chile şi Ecuador, Israel, Australia, precum şi de majoritatea ţărilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO