Eveniment

Black Sea Defence and Aerospace 2018 – recorduri, dialog, parteneriate pentru apărare şi securitatea României

La ediţia din luna mai 2018 au fost prezenţi peste 290 de expozanţi din ţări de pe trei continente şi delegaţii militare

La ediţia din luna mai 2018 au fost prezenţi peste 290 de expozanţi din ţări de pe trei continente şi delegaţii militare

Autor: Indira Crasnea

30.05.2018, 00:05 276

Black Sea Defense and Aerospace 2018 - expoziţie internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale, securităţii cibernetice şi securităţii private - a marcat trei recorduri, legate de numărul de companii expozante, numărul de vizitatori înregistraţi şi dimensiunea spaţiilor de expunere.

La ediţia din luna mai 2018 au fost prezenţi peste 290 de expozanţi din ţări de pe trei continente şi delegaţii militare din Arabia Sau­dită, Bulgaria, China, Croaţia, Egipt, Liban, Lituania, Oman, Pakistan, Polonia, Por­tugalia, Statele Unite ale Americii, Vietnam şi Qatar.

Croaţia şi-a marcat prezenţa cu un pavilion naţional, care a fost vizitat de către prim-ministrul acestui stat, Andrej Plenkovic, şi de către vicepremierul şi ministrul apărării din guvernul de la Zagreb, Damir Krsticevic.

Spaţiul expoziţional s-a dublat şi au avut loc sesiuni de prezentare despre ultimele evoluţii ale tuturor domeniilor industriei de apărare – aerian, terestru şi cyber.

Oamenii de afaceri şi specialiştii în domeniu s-au pus la curent cu tehnologiile dezvoltate pe plan local în producţia naţională de armament şi cu planurile de achiziţii ale Ministerului Apărării Naţionale.

Black Sea Defense and Aerospace 2018 a fost locul de întâlnire, cunoaştere şi negociere al celor mai importante companii româneşti din industria de apărare şi al marilor jucători din Europa, Statele Unite ale Americii, Israel.

Cu prilejul Black Sea Defense and Aerospace 2018, compania Romaero SA a semnat două acorduri de cooperare care vizează mai multe programe strategice de producţie locală şi facilitare a achiziţiilor publice - unul cu concernul israelian Rafael, producători ai radarului pentru sistemul Iron Dome, şi încă unul cu Aeronautics, pentru mentenanţa UAS-urilor în România.

Black Sea Defense and Aerospace 2018 a fost ocazia în care oficialii guvernamentali de prim-rang au reafirmat determinarea autorităţilor, a factorilor de decizie pentru relansarea industriei naţionale de apărare, onorarea parteneriatelor strategice la nivel internaţional, a angajamentelor în cadrul NATO şi decizia de a menţine actuala alocare bugetară pentru Apărare.

„Este o expoziţie care depăşeste graniţele unei expoziţii obişnuite. Discutăm despre un forum, mai degrabă, unde cele mai importante companii din lume sunt invitate să-şi prezinte oferta. Aici se poate face un schimb de experienţă si de idei, astfel încât să ne putem atinge obiectivul principal, acela de a încheia parteneriate avantajoase pentru România“, a apreciat despre Black Sea Defense and Aerospace  2018 ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Pentru a menţine sau chiar depaşi nivelul atins de BSDA cu ocazia viitoarei ediţii din 2020, Sebastian Tudor, director general TNT Productions România menţionează importanţa partenerilor în organizarea unei asemenea expoziţii: „Ne dorim să ne bucurăm şi în 2020 de un sprijin pe măsura celui primit cu ocazia celei de-a 7-a ediţii, atât din partea partenerilor, cât şi a companiilor, locale sau internaţionale. Ediţia din 2018 a fost cea mai mare, atât din prisma numărului de firme expozante, cât şi cea a numărului de vizitatori. Chiar şi acesta din urmă a crescut cu 35% faţă de ediţia precedentă. Aceste creşteri constante marchează BSDA drept unul dintre cele mai mari şi importante evenimente de profil din lume. Un asemenea statut nu era posibil fără sprijinul instituţiilor publice partenere, în special cel al Ministerului Apărării Naţionale, al gazdei noastre constante, ROMAERO S.A., sau fără implicarea activă a firmelor participante.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO