Eveniment

Blair: În 1999 am susţinut la Bucureşti aderarea României la UE, deşi atunci părea greu de realizat

Blair: În 1999 am susţinut la Bucureşti aderarea României la UE, deşi atunci părea greu de realizat

Foto: AFP

Autor: Mediafax

26.03.2012, 16:16 424

Fostul premier britanic Tony Blair s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria cu primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a remarcat că, în 1999, când a susţinut, la Bucureşti, în faţa Parlamentului, aderarea României la UE, procesul de integrare părea multora greu de realizat sau chiar improbabil.

Blair şi-a reamintit de discursul din Parlament şi a arătat că, în acea perioadă, aderarea României la UE părea că va mai dura.

"Îmi amintesc de acel discurs şi de faptul că vorbeam de aderarea României la Uniunea Europeană, care la acel moment părea un obiectiv irealizabil", i-a spus Blair lui Ungureanu.

Premierul Ungureanu a remarcat că discursul lui Tony Blair a fost unul extrem de important pentru români, le-a conferit acestora un sentiment de siguranţă cu privire la procesul aderare la Uniune.

În mai 1999, Tony Blair, atunci prim-ministru al Marii Britanii, a afirmat, în Parlamentul de la Bucureşti, că Marea Britanie susţine invitarea României să înceapă negocierile de aderare la UE, iar la finalul acelui an România a fost invitată oficial să înceapă aceste negocieri, pentru ca în 2007 să adere la Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO