Eveniment

BNR nu vede încă semne de supraîncălzire a economiei

BNR nu vede încă semne de supraîncălzire a economiei

Autor: Claudia Medrega

10.10.2016, 00:07 662

O mare parte a membrilor consiliului de administraţie al BNR a invocat „nevoia urmăririi atente a evoluţiilor creşterii economice din perspectiva potenţialelor riscuri de supra­încăl­zire a economiei“, însă apreciază că astfel de semne „nu se văd deocamdată“, potrivit minutei şedinţei de politică monetară a board-ului băncii centrale care s-a derulat la finalul lunii septembrie.

Productivitatea muncii a crescut în T2, acoperind creşterile de salarii.

Creşterea economică a fost peste aşteptări în trimestrul al doilea din 2016, făcând un salt de 6%, în principal ca urmare a expansiunii consumului populaţiei.

Pentru trimestrul al treilea, membrii board-ului BNR remarcă „ajustarea ascendentă a ritmului creşterii economice anticipat“, adică saltul economiei peste aşteptări.

La briefing-ul de presă de după şedinţa de politică monetară de la finalul lunii septembrie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a dat de înţeles că momentul înăspririi politicii monetare nu a venit, dar, probabil, se apropie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO