Eveniment

Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile pentru operaţiunile de deszăpezire

Boc cere intervenţia tancurilor cu şenile pentru operaţiunile de deszăpezire

Autor: Mediafax

26.01.2012, 11:06 2284

Premierul Emil Boc a anunţat că a solicitat miniştrilor Apărării şi Transporturilor să folosească echipamentele armatei, inclusiv tancuri cu şenile, pentru operaţiunile de deszăpezire în cazuri de urgenţă, arătând că astfel de cazuri sunt înregistrate în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi.

"De azi noapte, am dispus în discuţiile cu miniştrii de Interne şi Transporturilor să utilizeze şi infrastructura armatei pentru a ajuta la deszăpezire şi, acolo unde este posibil, cu maşinile sau tancurile cu şenile, pentru a interveni în situaţii de urgenţă", a spus Boc, la finalul şedinţei Comtetului pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

El a arătat că mari probleme sunt înregistrate în apropierea localităţii Uzun (judeţul Giurgiu), unde este blocat un autocar plin cu pasageri, iar jandarmii pot ajunge în zonă în aproximativ două ore pentru un prim contact.

"Mai sunt în continuare şi alte maşini blocate, din nefericire este o situaţie extrem de dificilă, troienele sunt de multe ori de peste trei metri, totul este nivelat, nu se mai ştie pe unde este drumul, astfel că se avamsează cu mare greutate", a spus Boc.

Potrivit premierului, pe parcursul nopţii au fost evacuate din maşini 340 persoane, alţi şoferi refuzând însă să părăsească autovehiculele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO